31-01-05

T'is bijna zover...

Met de dag maakt Eline meer en meer vorderingen, vandaag liep ze al zonder probleem aan één hand mee, dus het is gewoon een kwestie van een paar dagen voor ze alleen zal stappen. Oh, wat is het allemaal snel gegaan, waar is de tijd dat ik zwanger was van mijn eerste. 3 jaar geleden liep ik nu op mijn laatste beentjes wat mijn tweede betrof...het is allemaal veel te snel gegaan.

Vandaag was het de eerste schooldag terug voor Nathan na een weekje thuisgebleven te zijn en weeral was het met de nodige protesten, op de speelkoer dacht ik efkes dat ik erbij moest blijven want de opzichters hadden geen oog voor Nathan en hem dan achterlaten zou miserie zoeken zijn want hij zou mij direct terug volgen.

Volgende week gaat Milan naar zijn eerste verjaardagsfeestje, een feestje die zal gehouden worden in het speelpaleis in Lochristi, ik was eerst in twijfel of hij ging gaan of niet maar uiteindelijk toch maar besloten om hem te laten gaan, hij kan hem maar amuseren...(hopelijk :-s)

21:31 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-01-05

Week van de zieken...

En hiermee is de week van de zieken officieel afgesloten, allez afgesloten, iedereen is aan de beterhand en nu is het aan de mama om ziek te worden want deze morgen ben ik opgestaan met een loopneus, hoofdpijn en een allesbehalve gezond gevoel, ik heb mij lang sterk gehouden maar ik ga mij uiteindelijk toch gewonnen moeten geven aan het leger van de microben. :-/

Is ook een beetje mijn eigen fout want ik zou moeten preventief siroop nemen maar ik heb ergens een broertje dood aan siroop innemen, noem het gemakzucht om een lepel uit de kast te halen, dan de fles siroop te nemen die bijna aan mijn vingers vastkleeft, waar ik een gloeiende hekel aan heb aan plakkende flessen, maar ja, hoeveel keer ik ook zeg dat hij 'plakvrij' moet blijven, toch worden mijn gebeden in de wind geslagen met een versuikerde fles als gevolg.

Morgen gaan de twee jongentjes terug naar school en keert de rust terug in huis, zalig gewoon...

(foto die bijgevoegd is is het laatste knutselwerkje die Milan gemaakt heeft op school onder het thema: ziek zijn)

19:35 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

28-01-05

Kort verslagje...

Een kort verslagje van hoe het met de kindjes staat; Milan hoest nog ongelofelijk veel maar heb ik vandaag toch naar school gestuurd want hij was gans de week nog niet geweest en ergens had ik een voorgevoel dat het maandag zwemmen was en ik wou ook graag zekerheid daarin en die heb ik ook gekregen. Ook te horen gekregen dat het volgende week vrijdag karnaval is, moet tegen dan nog aan een pakje raken want heb er maar ééntje.

Nathan maakt het al stukken beter, hij is de gezondste van de drie momenteel enkel heb ik hem nog niet direct naar school gestuurd omdat hij een antibiotica inneemt die hij 3 x per dag moet innemen bij zijn eten. Vanaf maandag zou ik hem dan laten overschakelen op 2 x antibiotica per dag.

Eline is er nog het slechts van al aan toe, tot nu is er nog maar weinig beterschap, enkel slaapt ze al een ietsjes beter, maar haar hoest en haar neusje zitten nog lelijk toe.

Morgen gaan ze eens voor een dagje naar mijn moeder terwijl de mama boodschappen gaat doen want door de zieke kindjes was ik een ganse week aan mijn huisje gekluisterd.

Hoe het met de mama gaat? Nog ongelofelijk vermoeid, ik denk dat ik toch maar eens een slaappilletje ga moeten vragen aan mijn moeder want zo is het geen leven meer zo slecht en zo weinig slapen. :(

19:49 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-01-05

Ons prinsesje is ook ziek...

Deze morgen was ze in alle vroegte wakker en een ganse dag lastig dat het geen naam had, ze had ook koorts en de hoest was er ook niet veel op verbeterd, dan nog de misselijkheid die haar telkens overviel na haar eten en fruitpap. :-s

Dus is Geert er nu mee naar de dokter en hopelijk heeft ze snel haar medicatie dat ze snel terug de oude word want zo is het heel erg lastig voor de mama doordat de mama zelf oververmoeid loopt. :-/

18:36 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-01-05

Zwaar ziek...

Deze morgen is Geert met Milan en Nathan naar de dokter geweest en ze hebben allebei een bronchite te pakken waarvoor ze nu een heleboel medicatie moeten innemen en een ganse week huisarrest hebben.

Dus de laatste 2 dagen is het heel rustig in huis, Nathan die bijna niet uit de zetel komt, Milan die ook veel kalmer is dan anders. Nu maar hopen dat zusje op eigen kracht en met de gewone siroopjes de microbenaanval overleeft zonder dokterskosten.

18:27 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-01-05

De microben houden lelijk huis...

Nathan de sukkelaar is sinds gisteren echt ziek, het jongentje eet bijna niets meer en vandaag heeft hij bijna niet uit de zetel geweest, hij zat gewoon een ganse dag zielig voor zich uit te staren, hij had ook grote koorts, een hevige hoest, dus morgenvroeg word het eerst en vooral gaan aanschuiven in de wachtzaal van de dokter.

Ik was eerst van plan Milan naar school te laten gaan, maar zijn hoest klinkt ook heel gemeen, het zit zo vast als iets en hij lijkt net een zeehond als hij begint te hoesten, dus geen goed teken. :(

Eline is ook niet echt gezond maar van de 3 heeft zij er het minst van, alhoewel ik haar hoest ook in twijfel trek, ik weet echt niet of het met de siroop die ze nu neemt zal kunnen genezen worden...afwachten maar.

Ikzelf loop nog steeds oververmoeid, raak niet van het slaaptekort verlost, ik denk dat ik mij toch eens zal moeten toeleggen op een vitaminekuurtje wil ik er terug bovenop komen want het sleept nu al weken aan.

21:22 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-01-05

Terug weekend...

Nathan zijn tweede week school zit erop straks, hij maakt het heel goed. Sinds begin deze week gaat hij ook al in onderbroekje naar school, dus de pampers overdag zijn volledig weg, maar natuurlijk is het nog niet accidentloos, gelukkig is hij tot nu gespaard gebleven van accidentjes in school, is het enkel maar thuis dat hij accidentjes tegengekomen is.

Gisteren heb ik dan de cadeautjes voor de kindjes van de klas van Milan en Nathan voor hun verjaardag in elkaar gestoken, voor elk kindje een zakje snoep met een speelgoedje, de overgrote meerderheid is al klaar enkel nog een paar zakjes afwerken. Ja, dat is iets dat ik heel graag doe zo dingskes in elkaar steken. :)

Gisteren is Nathan ook thuisgekomen met zijn eerste buil, hij moet ergens over een kindje gevallen zijn en het was hem duidelijk aan te zien de sukkelaar. :-s

14:34 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-01-05

Thema: brieven, kranten, kaarten

Nathan werkte deze week rond het thema: brieven, kranten, kaarten en natuurlijk hoorde daar een postbode bij, in de postbode zijn tas zaten een paar brieven maar die staan niet op de foto, wel leuk gedaan trouwens. :)

Volgende week werken ze rond het thema 'jarig zijn'. Trouwens nog een maandje en Nathan viert zijn verjaardag, de mama kijkt nu al uit om iets in elkaar te steken voor de kindjes van zijn klas, ik zal mij niet vervelen de komende tijd, eerst Nathan die jarig is en een maand later Milan.

22:31 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-01-05

De eerste week zit erop...

Nathan zijn eerste schoolweek zit erop zie, zo ganse dagen vallen hem momenteel nog tamelijk zwaar, s'avonds als hij thuiskomt, zeker de dinsdag- en donderdagavond is hij ongelofelijk lastig door vermoeidheid.

Ook wanneer we naar school vertrekken is het geen plezier om hem te brengen want van zodra hij de school nadert word hij ambetant en hoe dichter hij de klas nadert hoe meer hij gaat huilen en hoe meer agressief hij wordt en tegenwerkt.

Maar toch is het een ganse verlichting als ze allebei naar school zijn, het is gewoon zalig de rust om alleen te zijn met mijn dochtertje. :)

Hij heeft al een eerste knutselwerkje gemaakt waar ik morgen een foto van op mijn blogje ga zetten, mooi gedaan vind ik.

20:46 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-01-05

Eens reclame maken...

Vandaag geen berichtje, wegens gebrek aan inspiratie en wakkere hersencellen maar wel de link van een leuke blog, ik weet dat er een paar brandweermannen meelezen op mijn blog aangezien ik er al spijtig genoeg negatieve ervaring mee gehad heb dus beste brandweermannen en anderen ook natuurlijk, bezoek eens de blog van Dolfke.

Brandweerman

21:57 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-01-05

De eerste schooldag zit erop :)

Ik ging gisteren normaal gezien nog iets posten maar Skynet had enorme kuren en ik raakte er niet op op de blogs, daarom uitgesteld naar vandaag...

Deze morgen was het de grote dag voor Nathan, zijn eerste schooldag, Milan was heel erg fier dat zijn broertje meeging, maar al snel moesten hun wegen kruisen want Nathan werd opgewacht door juf Carine in zijn klas.

Ze heeft vlug een rondleiding gegeven en Nathan zit dus maar met 18 kleutertjes in de klas, best wel weinig in vergelijking toen Milan bij juf Carine zat, toen waren het er 36, ongelofelijk veel want ze hebben de kleuterklassen dan moeten splitsen en nu in het tweede kleuterklasje zitten ze met 2 klasjes van ongeveer 24 leerlingen, dus 48, 2de kleutertjes.

Toen ik hem achterliet was het huilen tegen de sterren op en vanavond was ik natuurlijk benieuwd naar hoe hij het gemaakt heeft, en blijkbaar is het heel goed meegevallen, hij heeft flink gegeten en voor de eerste dagen hebben ze ervoor gezorgd dat hij veel in de buurt van zijn broer kan zijn, is wel plezant voor hem.

Vandaag droeg hij nog een pampertje maar na morgen waag ik de stap en ga ik hem geen pampertjes meer aandoen, volgens de juf zal het niet veel problemen geven want vandaag is hij mooi met de andere kleutertjes mee op de toiletjes geweest en heeft hij niets in zijn pamper gedaan.

Thuis is het nu wel stukken stiller, het is gewoon zalig. Mijn dagen lijken nu echt wel heel lang want alle werkjes gaan veel vlotter nu ik bijna geen storende elementen meer heb. :)

18:45 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

08-01-05

Binnenkort...ander design

Morgen ga ik eens proberen mijn best doen om hier eens een ander design op te zetten, allez, het is alleszins mijn bedoeling om de kerstman terug naar de Noordpool te sturen, maar dat hangt natuurlijk af van of ik er morgen de tijd voor vind en vooral of Skynet mee wil want de laatste dagen heeft Skynet weer serieuze apenkuren. En nu we eindelijk eens dachten dat we ervan verlost waren...*zucht*

12:38 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-01-05

Heel kort bezoekje

Gisteren ben ik dus met Eline eens tot bij haar meter geweest die ze bijna in een half jaar niet meer gezien had, maar het werd een heel kort bezoekje want de meter voelde zich niet zo lekker en ben ik dan maar terug naar huis gegaan.

Dinsdag ga ik normaal gezien nog eens langs in de hoop dat het dan wat beter meezit voor ons. :)

16:14 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-01-05

Op bezoek...

Vandaag gaan ik en de kindjes eens op bezoek bij de meter van Eline, namelijk mijn vriendin Patsy, ik ben benieuwd of Eline haar meter nog zal herkennen want het is bijna een half jaar geleden dat ze haar nog eens gezien heeft. :)

Verder gaat de potjestraining nog steeds van een leien dakje met Nathan, alhoewel hij liever zijn blaas ophoud tot hij terug zijn pamper rond hem voelt want zijn pampers van s'nachts en s'middags zijn altijd kletsnat. :-/

11:15 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-01-05

Drie op een rij...

Sinds 2 dagen liggen de 3 kindjes terug geveld met een zware verkoudheid, het begon bij Milan maar ging als snel de anderen rond, zelfs de mama begint al lichte symptomen van een verkoudheid te vertonen, als het zo verdergaat zullen we deze week nog een dokter nodig hebben. :(

11:32 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-01-05

Dag 2: een even groot succes!

Vandaag zijn we begonnen met stap 2; Nathan laten rondlopen in onderbroekje, en net zoals bij Milan was het al snel prijs, maar hij had blijkbaar snel door dat het zo niet moest want daarna is hij altijd mooi op zijn potje gegaan vanzelf. :-)

Het enige verschil met Milan is dat hij s'nachts en over de middag nog in zijn pamper plast en dat was bij Milan niet zo, maar Rome is ook niet op één dag gebouwd en ik moet toegeven dat het echt wel ongelofelijk is dat het zo vlot is gegaan. Ik ben er heel blij om. :)

16:25 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-01-05

Dag 1: eerste succes geboekt

Vandaag was het de eerste dag dat ik intensief bezig was met Nathan zindelijk te proberen krijgen en meteen met succes, gedurende de ganse dag heeft hij geen enkel accidentje gehad, morgen is het MET onderbroekje aan en dan vrees ik dat een accidentje niet zal uitblijven aangezien hij dan wellicht de vergelijking zal maken met een pamper maar als het bij één accidentje zal blijven zoals bij Milan destijds dan ziet het er naar uit dat hij in 3 dagen tijd ook zindelijk zal zijn overdag. :)

23:18 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-01-05

Intensieve training...

Vanaf morgen beginnen we ermee, met een intensieve 'zindelijkheidstraining' voor Nathan, want de week erna begint hij met het scholeke en tot nu toe weigert hij steevast op het potje te gaan, ik vrees ervoor dat het mij volgende week ook niet zal lukken maar ik zal alleszins een heel goede poging doen, heb al een voorraad video's liggen zodat ik mij zeker niet zal vervelen beneden ermee want op pc'tje zal ik enkel maar kunnen komen na 15 u als mijn man thuis is, of als hij zijn middagdutje doet.

Ik moet toegeven dat ik er al enorm naar uitkijk naar het moment dat hij naar school zal gaan, eindelijk rust in huis dan want de laatste weken was hij enorm druk, en wellicht is het de leeftijd maar ik had er ook totaal geen gezag over, bij alles moet hij dwars liggen, een ja word een neen, een neen word een ja,...

Maar binnen een dikke week is het enkel nog de mama die thuis is met de dochter, zalig gewoon en wees er maar zeker van dat ik er enorm van zal genieten en van profiteren, winkelen zal terug een plezier zijn, achter straat komen idem, want het is niet gemakkelijk om zo verschillende kleintjes samen in bedwang te houden want een handje geven willen ze niet. :-/

10:47 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-01-05

Deze was er bijna teveel aan...

Deze middag zijn we samen met ons gezinnetje gaan nieuwjaren bij mijn moeder en stiefvader, rond 16 u kwamen we toe en kregen de kindjes elk een cadeautje en spaarcentje voor hun varkentjes en daarna konden we allemaal genieten van een lekkere chocolade- en frambozenbavarois.

Nog een beetje later kwam er ook een doosje pralines op tafel, maar de derde praline, deze bijgevoegd werd mij bijna fataal want ze is serieus op mijn maag blijven liggen, ze was er letterlijk teveel aan. :(

We zijn dan maar vertrokken in de hoop dat een beetje frisse lucht mij deugd zou doen en ik kwam er gelukkig terug door, maarre voor mij geen eten meer vanavond, ik heb genoeg gehad.

19:40 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Gelukkig 2005!!!

00:16 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |