28-03-06

Het gesprekje met juf An

Tweede poging om het relaas van vorige week donderdag neer te poten, hopelijk met meer succes want daarpas had ik terug problemen met skynet...

Vorige week donderdag was het een echte ongeluksdag en ik hield mijn hart al serieus vast voor het gesprekje met Milan zijn juf maar wonder boven wonder verliep het positiever dan verwacht, hij had wel een heel zwakke score op zijn toetertesten (schoolrijpheidstesten) maar toch was de juf vastbesloten om hem te laten overgaan naar het eerste leerjaar omdat hij wel schoolrijp was, maar het is nu al een feit dat hij heel veel extra hulp nodig zal hebben, vooral wat het auditieve betreft, daar scoort hij nu heel zwak en in het eerste leerjaar word dat toch een belangrijk onderdeel van de lessen; o.a. dictee's enzo...

Na de paasvakantie word hij getest om logopedie te krijgen en hopelijk starten ze er dan ook mee, deze extra zorg zou hij ook nog in het eerste leerjaar krijgen en natuurlijk de extra zorg met de zorgleerkracht zou blijven.

Ondertussen moet ik ook extra oefeningen thuis doen om hem dingen beter aan te leren want hij heeft nog bepaalde problemen met meer/minder, kop/buik/staart woorden en hij schrijft ook van rechts naar links en in spiegelschrift, en die dingen zouden moeten aangeleerd en afgeleerd worden.

En nu maar duimen dat hij bij meester Lode terecht komt, dat is de lieveling van de kleuters, maar er zijn helaas 2 lesgevers voor het eerste leerjaar, meester Lode en dan nog juf Caroline geloof ik.

18:37 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.